Optimizarea pozitionării Google Maps

Optimizarea pozitionaării Google Maps este una dintre părțile imnportante a oricarei strategii de promovare locală. Intrucat tot mai multe interactiuni online se desfasoara pe platforme mobile, iar Google Maps este o aplicatie extrem de utilizata, este normal ca o firma care doreste sa se pozitioneze bine in zona cautarilor locale, sa o foloseasca.

Ce se poate optimiza?

In primul rand, localizarea afacerii pe harta, cu elemente de contact complete si corecte, cu review-uri facute de catre clienti, cu o lista corecta de activitati si alte elemente de optimizare.

De ce este utilă: Sa va dau un exemplu real:

“Am primit un telefon de la cineva, care cauta  orarul de functionare al unei firme care are sediul in acelasi imobil unde am si eu biroul. Am intrebat cum de ma cauta pe mine si mi-a raspuns ca sunt singura firma din acest imobil care are listate toate datele de contact pe Google Maps.”

Optimizarea Google Maps este cuprinsă in pachetul de servicii STARTUP.

Greseli frecvente
  • Introducerea de date incomplete
  • Necompletarea razei de deservire
  • Omiterea verificarii afacerii de catre Google Maps
  • Prezentarea generala confuza sau incompleta
  • Lipsa imaginilor sau imagini neoptimizate
  • Lipsa de review-uri din partea clientilor
Costuri

Configurarea unei locatii complete pe Google Maps:

  • Basic (locatie, domenii de activitate, 3 imagini, descriere optimizata SEO, confirmare locatie) pret unic 75 lei.
  • Basic VR (locatie, domenii de activitate, 3 imagini, photosphere, descriere optimizata SEO, confirmare locatie) pret unic 125 lei.
Beneficii

Pentru orice afacere locala, posibilitatea de a fi vizualizata in cautarile Google Maps este extrem de importanta, ea permitand sa aduca vizitatori care nu cunosc localitatea, sunt turisti in trecere sau localnici care cauta un anumit lucru. De cate ori nu ai fost nevoit sa cauti un magazin, un reparator sau pur si simplu un local apropiat utilizand google maps? Cu siguranta ca si altii fac acelasi lucru si e bine ca firma ta sa apara prima.